ОБ Лозница   •    ДЗ Лозница  •    ДЗ Крупањ   •    ДЗ Љубовија    •    ДЗ Мали Зворник   •    СБ Бања Ковиљача    •    Мапа сајта   •    Контакт
 
   Вести
 Актуелности
 Вести из СЛД
 Архива вести
 Континуирана медиц. едук.

 

 

  Вести
.........................................

04.01.2012.
Евалуација КМЕ у 2011. години

Иза нас је, у погледу континуиране медицинске едукације, још једна успешна година. Током 2011. године Подружница Лозница Српског лекарског друштва је акредитовала 25 програма КМЕ, који су одржани укупно 52 пута, као екстерна едукација, која је носила 3 бода или програми касније акредитовани по 2 бода. Програм КМЕ су одржани не само у Лозници  већ и у Крупњу, Љубовији, Малом Зворнику, Каракуши, Ћуприји и Бајиној Башти.

Током 2011. године је на 52 стручна састнка било присутно 4750 слушалаца. Просечно је било присутно по 90 учесника по састанку, а укупно им је додељено 11650 бодова. Неки предавачи су акредитовали по више програма, а програм су из различитих грана медицине: епидемиологије, инфектологије, пнеумофтизиологије, ОРЛ, педијатрије, хигијене, хирургије, ендоскопске дијагностике, дермоскопије, УЗ дијагностике, урологије, неуропсихијатрије, психијатрије, гинекологије, трансфузиологије, патологије, , алергологије, биологије, психологије.

Сви чланови Подружнице су били у могућности да прикупе довољно бодова за лиценцну годину, присуствујући састанцима КМЕ у подружници или на састанцима организованих у секцијама СЛД.

Број чланова Подружнице се од 2005. године када их је било 145, повећавао, тако да их је средином године, 30.5.2011. било 260. Велика већина од 98% лекара је учлањена у Подружницу, а мали број није, а неки су само чланови својих секција али не и подружнице, а има и старијих колега који не желе да прикупљају бодове за обнављање лиценце.

Мали број стоматолога је учлањено у Подружницу СЛД, само њих 10, и то пет из ДЗ Лознице, два из ДЗ Крупња и три из ДЗ Љубовије.

Од приватних лекара чланови подружнице су њих шест који редовно посећују организоване КМЕ у Подружници, а двојица су и акредитовани предавачи.

Поред програма који су одржани у организацији подружнице, било је и програма које је организовала Хематолошка секција СЛД, Хируршка секција СЛД, Лекарска комора Србије, Друштво за борбу против рака Србије, Тироидно друштво Србије, а подружница је пружала логистичку помоћ у организацији. И Савез здравствених радника Србије је било организатор неколицине програма КМЕ.

Нови рок за пријаву нових програма преко подружнице је 15. јануар 2012. године и позивају се  чланови који испуњавају услове да буду акредитовани предавачи, да пријаве рад на обрасцима који се налазе на сајту СЛД http://www.sld.org.rs/sr/vesti_lista.asp?typeID=15 и доставе га у електронској форми или лично код председника Подружнице Лозница, др Наде Ђурић или секретара др Бранка Мрђена. Иначе Подружница има још 12 акредитованих програма из 2011.који још нису ни једном презентовани.

Поређења ради, током 2010. године било је акредитовано 20 стручних састанака и 3 курса, а одржано је 40 КМЕ, а било је много више бодова, јер су сви били састанци са 3 бода, а курсеви са 6 бодова.

 

 

.........................................

<На врх>

 

 
 
Подружница Лозница Српског лекарског друштва       •      15300 Лозница      •      Болничка 65      •      015/877-378      •      podruznicaloznicasld@gmail.com